Tehnica tranzacţiilor internaţionale cu servicii turistice
CUPRINS
REZUMAT 6
1. CONSIDERAŢII INTRODUCTIVE PRIVIND SERVICIILE TURISTICE 7
1.1. Terminologia operaţiunilor de servicii turistice 7
1.1.1. Terminologia elaborată de Organizaţia Mondială a Turismului 7
1.1.2. Termenii cu care se operează în organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România 11
2. TOUR-OPERATORII 14
2.1. Definire conceptuală şi tipologie 14
2.1.1. Tipuri de tour-uri organizate de tour-operatori 16
2.2. Implicarea toru-operatorilor în societăţi transnaţionale de turism 19
3. OPERAŢIUNI SPECIFICE RESTAURANTELOR 21
3.1. Tipuri de unităţi de alimentaţie 23
3.2. Tendinţe înregistrate pe plan mondial în sectorul alimentaţiei 26
3.3. Studiu de caz nr.1 – Pizza în ascensiune 27
3.4. Studiu de caz nr. 2 – Australia – ţară ospitalieră cu o bucătărie modernă 28
4. TRANSPORTATORII AERIENI 30
4.1. Tipuri de pasageri 31
4.2. Tipuri de curse aeriene de pasageri 33
4.3. Tipuri de aranjamente turistice de curse regulate 34
4.4. Studiu de caz nr.3 – Serviciile oferite de companiile de transport aerian 41
5. ALTE FORME DE TRANSPORT TURISTIC 44
5.1. Transporturile turistice rutiere 44
5.1.1. Studiu de caz nr.4 – Tarife pentru transport turistic 46
5.1.2. Studiu de caz nr.5 – Comandă de transport 47
5.1.3. Infrastructura tehnică a transporturilor turistice rutiere 48
5.1.4. Tendinţe în dezvoltarea turismului automobilistic 50
5.1.5. Închirierile de autoturisme (Rent a car) 52
5.2. Transporturile turistice feroviare 53
5.3. Transporturile turistice maritime şi navale 57
5.3.1. Produsele turistice ale companiilor maritime 58
5.3.2. Comercializarea produselor companiilor maritime 59
6. CONCLUZII 60
BIBLIOGRAFIE 61
Daca va intereseaza lucrarea, trimite un mail la gostian.gostian@gmail.com.Prt 200 lei
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu